Veel mensen gebruiken pannenkoeken als traktatie voor zichzelf of voor een feestje. Ze zijn een van de makkelijkste en lekkerste gerechten die je kunt maken. Je kunt ze in restaurants of thuis maken. Hier zijn 5 recepten voor pannenkoeken die je zelf kunt bakken en in Schiedam kunt laten bezorgen.
Lichte pannenkoeken met vanillesuiker
Het recept voor luchtige pannenkoeken met vanillesuiker is gemakkelijk en vergt 20 minuten voorbereiding, 30 minuten koken en 1 uur 30 minuten rust. Voor 4 personen kun je met deze verschillende ingrediënten 12 tot 14 pannenkoeken maken:
- vloeibaar meel (360 g) ;
- melk (75 cl) ;
- basterdsuiker (50 g) ;
- eieren (3 grote) ;
- gesmolten boter (10 g) ;
- zout (10 g) en vanillesuiker (10 g).
Met deze ingrediënten kunt u nu beginnen met de bereiding. Zeef eerst het meel en meng het dan met de suiker, het zout en de vanillesuiker in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden, doe de eieren erin en roer voorzichtig. De tweede stap bestaat erin de gesmolten boter met de melk te mengen en de inhoud geleidelijk in de kom te gieten. Roer krachtig om klonters te voorkomen.
Laat een uur rusten in de koelkast en voeg water toe als het beslag dik lijkt. Bereid uw crêpes in een verwarmde crêpepan, ingevet met een beetje olie, door er een soeplepel beslag in te gieten. Draai het beslag om en bak het nog een minuut.
Chocolade pannenkoeken
Doe voor dit recept, voor 6 personen, 250 g tarwebloem, 10 g vanillesuiker, 30 g zachte boter, 50 cl halfvolle melk, 4 eieren en 50 g halfgezouten boter bij elkaar. Voeg voor de vulling 150 g pure chocolade, 10 cl halfvolle melk en 80 g zachte boter toe. De voorbereiding zal op de volgende manier gebeuren.
- Zeef de bloem en meng de tarwebloem met de suiker en de eieren tot een homogeen en compact deeg.
- Smelt de halfgezouten boter op een zacht vuurtje en voeg het toe aan het beslag.
- Voeg geleidelijk de melk toe en meng tot een glad, klontervrij en vloeibaar deeg.
- Laat een uur rusten in de koelkast.
- Maak je pannenkoeken in een pan met antiaanbaklaag, gedrenkt in een klontje boter.
Na het smelten van de chocolade, de melk toevoegen en mengen. Om het af te maken, verwarm je je pannenkoeken en besprenkel je ze met je chocoladesaus.
Pannenkoeken met citroenschil
U kunt een pannenkoek met citroenschil maken met 150 g meel, een half zakje bakpoeder, 50 g maïsmeel, 15 cl melk en 4 eetlepels rum. Hieraan kunt u 4 eieren, 2 eetlepels suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 1 geraspte citroenschil en zout toevoegen.
Meng in een kom de bloem, de maïzena, de suikers, het zout, de olie, de gist en de eieren. Voeg vervolgens uw citroenschil toe aan het beslag nadat u het met de melk, rum en water heeft gemengd. U kunt nu uw pannenkoeken op een vrij hoog vuur bereiden en ze bestrooien met de poedersuiker. Dus, met een totaal van 25 minuten, heb je je citroen zest pannenkoeken.
Pannenkoekenpasta
Met zout (een snufje), zonnebloemolie (een eetlepel), melk (4 glazen), eieren (3), halfgezouten boter (40 g), vloeibaar meel van Francine (2 glazen), gouden appels (6), suiker (100 g) en zware room (50 g), krijgt u perfecte crêpes tartin.
Nadat je de pannenkoeken hebt klaargemaakt, ga je verder met de vulling. Dit bestaat uit het eerst schillen van de appels, ze in 8 snijden en de pitten verwijderen. Doe vervolgens de suiker en de boter in een koekenpan en wacht tot ze karamelkleurig worden. Voeg de appels toe, konfijt en laat ongeveer 10 minuten op een laag vuur staan.
Dan smeer je de appels in het midden van elk van je pannenkoeken en dan moet je de randen omhoog vouwen. Om de bereiding van uw recept af te ronden, sluit u af met een quenelle verse room en besprenkelt u uw pannenkoeken met het kookvocht.
Pannenkoeken in een hoorntje
Flensjes in een hoorntje zijn erg praktisch en vullend. Voor de bereiding hebt u nodig: 4 glazen melk, 3 eieren, zout, 125 gram meel, fruit (frambozen, aardbeien, peren of bananen), slagroom, coulis van pure chocolade, roomijs en amandelen. Nadat u uw pannenkoeken hebt gebakken, volgt u deze stappen om de vulling te maken.
- Leg uw pannenkoeken op een bord dat u later kunt oprollen.
- Maak met een toef slagroom een driehoek op de bovenkant van uw pannenkoeken en schik de schijfjes fruit binnen de driehoek.
- Giet de fruit- of chocoladecoulis erover.
- Leg een vork bovenop de pannenkoek.
- Houd de rechterkant vast en rol de pannenkoek dan naar links, zodat hij erin klemt
- Rol al je pannenkoeken op deze manier.
Voeg een bolletje ijs toe naar eigen smaak, vouw je crêpe dicht en krijg uiteindelijk een mooi gevuld hoorntje.
U kunt nu uw dierbaren een plezier doen door zich deze verschillende recepten van pannenkoeken toe te eigenen Ik nodig u ook uit om het beste recept van pannenkoek te raadplegen. Ik nodig je uit om de beste pannenkoeken schiadam te raadplegen.