Aller au contenu
  • Home
logo

De beste recepten voor alle pannenkoeken

Tip en plan voor pannenkoeken
  • Accueil
  • Wat is het beste pannenkoeken recept?

Wat is het beste pannenkoeken recept?

Pannenkoeken zijn een van de meest populaire zoete gerechten in Frankrijk. We lusten ze warm, zacht, opgerold, gevouwen, zoet of hartig. Of ze nu perfect zijn of niet, crêpes zijn geliefd. Wij houden er des te meer van omdat ze binnen ieders bereik liggen: zuinig en gemakkelijk te maken. Maar zelfs als ze gemakkelijk te maken lijken, kun je kleine, onbelangrijke details over het hoofd zien. Hier is het beste pannenkoekenbeslag recept om geweldige pannenkoeken te maken Als je in Schiedam woont nodig ik je uit om de beste pannenkoekenwinkels in Schiedam en hun thuisbezorging te bekijken

Ingrediënten

Je hebt niet veel ingrediënten nodig om pannenkoeken te maken. Voor een bereiding van vier personen heeft u nodig :

  • 4 eieren
  • 250 g bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 snuifje zout

Naast deze ingrediënten hebt u 1 eetlepel vanille-extract of een pakje vanillesuiker nodig. Tot slot hebt u 2 eetlepels rum of oranjebloesem nodig, of een half glas bier (voor de stoutmoedigen).

Gereedschap

De keuze van het gereedschap is zeer belangrijk bij het bakken van uw pannenkoeken. Je moet hier voor zorgen:

  • een slakom
  • een pollepel
  • een houten lepel.

Het laatste voorwerp is de pannenkoekenpan met anti-aanbaklaag.

Hoe het recept werkt

  1. Verwarm de melk in de magnetron en smelt de boter. Let erop dat het gebruik van lauwe melk klontjes voorkomt.
  2. Meng in je slakom de bloem, suiker en zout. Maak een fontein in het midden van het mengsel en voeg de eieren toe.
  3. Voorzichtig mengen. Voeg de afgekoelde gesmolten boter toe en vervolgens langzaam de warme melk met een garde om klonters te voorkomen.
  4. Aan het einde van het mengen moet u een glad en homogeen deeg hebben. Zo niet, voeg dan een beetje meer melk toe. Voor de meer avontuurlijken, voeg rum, bier of oranjebloesemwater toe.
  5. Verwarm de pan op een matig vuur en bestrijk hem met boter met behulp van een kwastje of een watje.
  6. Giet om te bakken het beslag met een pollepel in het midden van de pan. Spreid het beslag vervolgens uit door de pan te draaien, zodat het hele oppervlak bedekt is. Wanneer de rand gemakkelijk loslaat en bruin begint te worden, draait u de pannenkoek om met een houten spatel. Laat 10 seconden koken en haal dan uit de pan.
  7. Leg de gekookte pannenkoeken op een bord. Dek af met folie om uitdrogen te voorkomen.

Tips voor geslaagde pannenkoeken

Dit recept is speciaal omdat het niet nodig is het beslag te laten rusten. Handig voor een snel ontbijt of tussendoortje. Hier zijn wat tips voor betere pannenkoeken.

Zorg voor de juiste beslagtextuur

In tegenstelling tot de meeste recepten, wordt de gesmolten boter vóór de melk toegevoegd, zodat de boter niet op het beslag drijft. Dit geeft je een gladde textuur. Het is raadzaam de melk te verwarmen omdat het meel snel oplost in contact met de melk. Bovendien voorkomt het de vorming van klonters. Met deze tip is het niet langer nodig om het beslag enkele minuten te laten rusten, zoals in traditionele recepten het geval is.

Lichtere pannenkoeken maken

Om lichtere pannenkoeken te maken, vermindert u de tarwebloem tot de helft en vervangt u die door maïzena. De maïzena zal de consistentie van je beslag zachter maken. Het gebruik van bier wordt ook aanbevolen. Het heeft de bijzonderheid dat het uw deeg vloeibaar en glad maakt. Let op: tijdens het koken verdampt de alcohol. Alleen het aroma blijft over. Je hebt dus niets te vrezen als je gevoelig bent voor alcohol.

Pannenkoeken met een smaakje maken

Als u wilt dat uw pannenkoeken een aangenaam aroma hebben, giet dan een gespleten vanilleboontje in de melk. Nadat u het 10 minuten heeft laten afkoelen, gebruikt u deze melk in het recept. U kunt ook sinaasappelschil, een eetlepel oranjebloesemwater, rum of bier toevoegen.

Kooktips

Om de eerste pannenkoek te maken, verwarmt u de pan goed en vet u hem voorzichtig in met een kwastje of met geweekte watten. Als je dit niet doet, loop je het risico je pannenkoek te missen. Neem een klein potje gesmolten boter en doop er een kwastje of watje in en bestrijk hiermee de pan tussen elke pannenkoek. Hoe minder je gebruikt, hoe schoner de pannenkoek zal zijn.

Het serveren van uw pannenkoeken

U hebt verschillende mogelijkheden om uw pannenkoeken te presenteren of te begeleiden. Je kunt ze in vieren gevouwen, gedraaid, in een sliert of in een taart presenteren. Ze kunnen gevuld worden met smeersels, jam, fruit, etc….. Spreads zijn er in verschillende variaties. Of ze nu hazelnoot, chocolade of karamel zijn, ze zijn in een mum van tijd opgegeten. U kunt uw pannenkoeken ook verrijken met een gezoete slagroom. Vaak gearomatiseerd met vanille, maar je kunt er ook andere smaken aan toevoegen: kokos, koffie of citroen.

Naast dit recept nodig ik je uit om te kijken naar 5 recepten voor pannenkoeken om zelf te maken.

Tweetez
Partagez
Partagez
Enregistrer
0 Partages

Onze pagina’s

  • 5 pannenkoekrecepten om zelf te koken
  • De beste pannenkoekenhuizen in Schiedam
  • Home
  • Juridische kennisgeving
  • Neem contact op met
  • Pannenkoeken thuisbezorgen in Schiedam
  • Wat is het beste pannenkoeken recept?

Over mij

photo moi

Hallo mijn naam is Jean-Hans, ik ben 25 jaar oud en ik ben banketbakker. Ik hou deze blog om mijn recepten en tips te delen over pannenkoeken die mijn specialiteit zijn ik hoop dat je er evenveel van kan genieten als ik, als je vragen hebt nodig ik je uit om me te contacteren.

De beste recepten voor alle pannenkoeken

Tip en plan voor pannenkoeken
Terug naar boven
© kooklekkerzelf.nl 2021 Onze Contacten | En onze wettelijke mededelingen.
De beste recepten voor alle pannenkoeken
  • Home