Wat is het beste pannenkoekrecept?


Wat is het beste pannenkoekrecept?

Pannenkoeken zijn een van de meest populaire zoete gerechten in Frankrijk. We houden van warm, zacht, gerold, gevouwen, zoet of hartig. Of ze nu perfect zijn of niet, pannenkoeken zijn geliefd. We vinden ze nog leuker omdat ze binnen ieders bereik liggen: zuinig en makkelijk te maken. Maar zelfs als ze er gemakkelijk te bereiden uitzien, kun je kleine, onbeduidende details missen. Hier is het beste pannenkoekenbeslag recept voor het maken van grote pannenkoeken.

Ingrediënten

Voor de bereiding van de pannenkoek zijn niet veel ingrediënten nodig. Voor een voorbereiding van vier personen heb je :

 • 4 eieren
 • 250 g bloem
 • 500 ml melk
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 snuifje zout
 • 50 g gesmolten boter.

Naast deze ingrediënten heeft u 1 eetlepel vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker nodig. Tot slot heeft u 2 eetlepels rum of sinaasappelbloesem nodig, of een half glas bier (voor de stoutmoedigen).

Hulpmiddelen

De keuze van het gereedschap is zeer belangrijk voor de realisatie van uw pannenkoeken. Daar moet je voor zorgen:

 • een slakom
 • een opscheplepel
 • een houten lepel.

Het laatste punt dat moet worden verstrekt is de pannenkoekenpan met antiaanbaklaag.

Verloop van het recept

 1. Verwarm de melk in de magnetron en smelt de boter. Merk op dat het gebruik van lauwwarme melk helpt om klonten te voorkomen.
 2. In uw slakom, roer het meel, de suiker en het zout. Maak een fontein in het midden van het mengsel en voeg de eieren toe.
 3. Meng voorzichtig. Voeg de afgekoelde gesmolten boter toe en voeg dan langzaam de warme melk toe met een garde om klontjes te voorkomen.
 4. Op het einde van het mengsel moet u een gladde en homogene pasta verkrijgen. Als dit niet het geval is, voeg dan een kleine hoeveelheid melk toe. Voor de meer gewaagde, giet er rum, bier of sinaasappelbloesemwater in.
 5. Verwarm uw koekenpan op middelmatig vuur en met een borstel of wattenstaafje, dek af met boter.
 6. Om te koken, giet u het deeg met behulp van een pollepel in het midden van de pan. Spreid vervolgens het deeg uit door de pan te draaien, zodat het het hele oppervlak bedekt. Wanneer de rand gemakkelijk afbladdert en begint te bruinen, moet u de pannenkoek omdraaien met behulp van een houten spatel. Kook gedurende 10 seconden en verwijder dan uit de pan.
 7. Leg de gekookte pannenkoeken op een bord. Afdekken met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen.

Tips om van uw pannenkoeken een succes te maken

Dit recept is speciaal omdat je het deeg niet hoeft te laten rusten. Handig voor een snel ontbijt of een snack. Hier zijn wat tips voor betere pannenkoeken.

Krijg een deeg met de ideale textuur

In tegenstelling tot de meeste recepten, voorkomt de toevoeging van gesmolten boter vóór de melk dat de boter op het deeg drijft. Hierdoor kunt u een vloeiende textuur hebben. Het is raadzaam om de melk te verwarmen omdat het meel snel oplost bij contact met de melk. Bovendien voorkomt het de vorming van knobbels. Met deze truc hoef je het deeg niet langer enkele minuten te laten rusten zoals bij klassieke recepten gebruikelijk is.

Het maken van lichtere pannenkoeken

Om lichte pannenkoeken te maken, het tarwemeel tot de helft reduceren en vervangen door maïszetmeel. Maïszetmeel zal de consistentie van uw deeg verzachten. Ook het gebruik van bier wordt aanbevolen. Het heeft de bijzonderheid om uw deeg vloeibaar en glad te maken. Merk op dat tijdens het koken de alcohol verdampt. Alleen het aroma blijft over. Dus je hebt niets te vrezen als je gevoelig bent voor alcohol.

Het maken van geurige pannenkoeken

Als u wilt dat uw pannenkoeken een aangename geur hebben, giet dan een gespleten vanilleboon in de melk. Gebruik deze melk, na 10 minuten te hebben laten afkoelen, in het recept. U kunt er ook sinaasappelschil, een eetlepel oranjebloesemwater, rum of bier aan toevoegen.

Kooktips

Om de eerste pannenkoek te bereiden, moet je de pan goed verwarmen en zachtjes invetten met een borstel of geweekte watten. Als je dat niet doet, kan je je pannenkoek missen. Neem een klein bakje met gesmolten boter en dip er een borstel of watten in en gebruik dit om de pan tussen elke pannenkoek te borstelen. Hoe minder je er op doet, hoe schoner de pannenkoek.

Het serveren van uw pannenkoeken

U heeft verschillende mogelijkheden om uw pannenkoeken te presenteren of te begeleiden. U kunt ze gevouwen in 4, gedraaid, in een kapelaanschap of als taart presenteren. Ze kunnen worden gegarneerd met smeer, jam, fruit, enz… Spreads zijn er in verschillende variaties. Of ze nu met hazelnoten, chocolade of karamel zijn, ze worden in een mum van tijd gegeten. U kunt uw pannenkoeken ook sublimeren met een zoete slagroom. Vaak op smaak gebracht met vanille, denk aan het toevoegen van een heleboel andere smaken: kokosnoot, koffie of citroen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *